Sollicitatiefunnel

Vacatures steeds moeilijker in te vullen? Veel bedrijven zien een uitdaging en de personeelstekorten zijn groot. In de ene sector is het probleem nog nijpender dan in de andere. De automatische sollicitatiefunnel van JobMonkey biedt veel bedrijven uitkomst.

Met de sollicitatiefunnel van JobMonkey kun je maar liefst 75% meer sollicitaties binnenkrijgen, dan met de traditionele sollicitatieprocedure waarbij men eerst een brief met CV stuurt!

Hoe werkt de sollicitatiefunnel?

De automatische sollicitatiefunnel vervangt de traditionele sollicitatiebrief en het CV. Potentiële kandidaten worden geworven door middel van een aantrekkelijke vacaturecampagne. Deze bestaat meestal uit verschillende advertenties, banners en social media posts. Zodra een geïnteresseerde kandidaat op een van deze materialen klikt, komt deze de automatische sollicitatiefunnel binnen en start de kwalificatie.

Voordelen JobMonkey sollicitatiefunnel

  • Vervangt een motivatiebrief en CV.
  • Er is vrijwel geen drempel voor potentiële kandidaten om te solliciteren.
  • Potentiële kandidaten kunnen gelijk actie ondernemen. Ze hoeven niet eerst aan hun motivatiebrief en CV te werken.
  • Hoger conversieratio t.o.v. traditionele manier.
  • Reacties direct in eigen mailbox, zonder tussenkomst van andere partijen.

Alleen gekwalificeerde kandidaten

Zodra een kandidaat zich heeft gemeld begint het kwalificatieproces. Hierbij wordt de kandidaat een aantal gerichte vragen gesteld waardoor we zeer nauwkeurig kunnen bepalen of deze kandidaat geschikt is voor de betreffende vacature.

Finetunen voor hoge kwaliteit kandidaten

Natuurlijk helpen wij je bij het opstellen van de vragen. Deze moeten in een logische volgorde staan en de kandidaat tijdens het beantwoorden ervan nóg enthousiaster maken! Bovendien laten we het niet bij het eenmalig opstellen van de funnel. Na enige tijd, wanneer de eerste kandidaten zich gemeld hebben, gaan we de vragen verder finetunen. Hierdoor zorgen we dat de kwaliteit van de kandidaten die solliciteren steeds hoger wordt.

Personeel nodig? JobMonkey

Nooit meer CV’s doornemen

Stel je eens voor dat je nooit meer urenlang bezig bent om CV’s door te nemen. Of erger: dat je urenlang bezig bent om uberhaupt CV’s binnen te krijgen. Het enige dat je met de sollicitatiefunnel van JobMonkey nog hoeft te doen, is elke dag je mail te checken en afspraken te maken met de kandidaten die JobMonkey automatisch voor je selecteert.

Je bespaart dus veel tijd en moeite!

Maak een afspraak met JobMonkey

Zijn er binnen jouw bedrijf openstaande vacatures en wil je deze zo snel mogelijk invullen? Meld je dan vandaag nog aan bij JobMonkey en laat de techniek het werk voor je doen!

Weten hoe we deze funnel voor jou effectief in kunnen richten? Neem contact op!