Job marketing

Job marketing is een manier om je vacatures onder de aandacht te brengen bij specifieke doelgroepen. Onder ‘job marketing’ verstaan we vooral het plaatsen van vacatures op betaalde platforms, waardoor het bereik en de reactiesnelheid onder potentiële kandidaten wordt verhoogd. Deze vorm van marketing kent veel voordelen en het kan je helpen om vacatures te vervullen op de momenten dat je écht snel nieuw personeel nodig hebt. Het is immers mogelijk om je vacatures bij duizenden kandidaten onder de aandacht te brengen.

Vacatures via Social Media

Creatieve wervingscampagnes

Bij JobMonkey verzorgen we creatieve wervingscampagnes waarmee je je concurrenten een stap voor bent. Of deze campagne nu loopt op een vacaturewebsite of -platform, of op social media zoals Facebook of Instagram, wij zorgen dat jouw vacature bij de juiste kandidaten in het oog springt!

Heb jij hulp nodig bij het verspreiden van je vacatures of met het vergroten van het bereik onder de juiste kandidaten? Laten we eens een (digitale) kop koffie drinken. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden voor job marketing bij JobMonkey.

Voordelen van job marketing

Groter bereik

Het meest bekende effect van job marketing is natuurlijk het bereik dat je kunt creëren wanneer je jouw vacatures op bekende platforms plaatst. Deze platforms hebben vaak tienduizenden gebruikers, waaronder zich ook echt kandidaten voor jouw vacatures bevinden. Wij gaan voor je aan de slag om met aantrekkelijke en enthousiasmerende vacatures te zorgen dat zoveel mogelijk van deze potentiële kandidaten zullen solliciteren op de functie

Snelheid

In een markt van grote schaarste is snelheid geboden. Jouw concurrenten vissen immers in dezelfde vijver. Je wilt dus dat mensen direct reageren op jouw vacature en niet afgeleid worden door vacatures van je concurrenten. Door je vacatures te publiceren op vacatureplatformen en te promoten via bijvoorbeeld social media, zorg je er voor dat kandidaten meteen kunnen solliciteren. JobMonkey helpt je hier nog eens extra bij door een speciale ‘Werkenbij’ website voor je te bouwen. Zo komen kandidaten in een speciaal voor hen ingerichte omgeving, waardoor solliciteren nog makkelijker is.

Sterk werkgeversmerk

Ook bieden vacatureplatformen vaak de mogelijkheid om jezelf als werkgever te presenteren. Dit betekent dat je dus meteen een goede en aantrekkelijke indruk op je potentiële kandidaten kunt maken. De Werkenbij website versterkt je employer branding natuurlijk enorm, want met deze website geef je potentiële kandidaten een kijkje achter de schermen van je bedrijf, laat je ze kennismaken met hun toekomstige collega’s en kun je uitgebreid laten zien wat jullie doen. Door een goed beeld te geven over je bedrijf en de functie, zorg je voor de beste matches!

Je bereikt ook passief werkzoekenden!

Door inspirerende job marketing bereik je niet alleen mensen die actief zoeken naar een nieuwe baan. Je bereikt er ook de mensen mee die open staan voor een nieuwe baan, maar (nog) niet actief op zoek zijn. Dit betekent dat je de concurrentie hier altijd een stap voor bent!

Zoek je personeel? Start met job marketing

Ben je op zoek naar medewerkers? Heb je structureel een tekort aan personeel op cruciale momenten? Kies dan voor job marketing bij JobMonkey. Wij gaan voor je aan de slag met het maken van unieke, aansprekende wervingscampagnes en creëren zichtbaarheid bij de juiste kandidaten.